الاثنين، 24 مايو 2010

خبز الخلية الطرى بالعسل



4 كوب دقيق و ابدأى ب 3 فقط لو كنتى بتعجنى على ايديك مش فى العجانة


كوب ماء دافىء

3 معالق زيت نباتى

1 و ربع معلقة صغيرة ملح

بيضة مخفوقة

باكتة خميرة فورية

1/4 كوب عسل







الطريقة





فى بولة كبيرة دوبى الخميرة فى الماء الدافىء

و بعدين اضيفى العسل و قلبى

و اضيفى البيض و الزيت و قلبى تانى

ضيفى الدقيق و الملح و قلبى و ابدأى ب 3 اكواب دقيق فقط فى البداية

اعجينى العجينة على سطح مرشوش بالدقيق لغاية ماتبقى مطاطية

انقلى العجينة فى بولة مدهونة بالزيت


و غطيها ساعتين لغاية ماتتخمر و يتضاعف حجمها فى مكان دافىء







بعد كده قسمى العجينة ل 12 -18 قطعة متساوية

و كوريها و حطيها على صينية مفروش فيها ورق زبدة او صينية مدهونة و غطيها و سبيها تخمر تانى 20 دقيقة



بعد كده رصيها زى الخلية فى صينية مدهونة و مرشوشة دقيق

و اخبزيها لمدة 13 - 15 دقيقة





ملحوظة

بعد 5 دقائق من بداية الخبيز دهنت وجه الخبز بمخلوط معلقة زبدة و معلقة عسل ابيض

ودخلت الفرن تانى




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق