المكونات
300 مللى ماء دافىء (اغليه و اتركيه 10 دقائق) 1 باكتة خميرة جافة 125 جرام جبنة ريكوتا 500 جرام دقيق او 4 كوب 1 1/2 معلقة صغيرة ملح
عودين شبت مفرومين ناعم جدا جدا
معلقة زيت نباتى
الطريقة
امزجى الماء و الخميرة فى بولة و لما تتفاعل امزجى معاهم الجبنة الريكوتا
امزجى الدقيق و الملح و الشبت و بعدين اضيفيهم على خليط الماء و الخميرة و الجبنة
ادهنى السطح اللى حاتشتغلى عليه بمعلقة الزيت
و اعجنى لمدة 10 دقائق
حطيها فى بولة مدهونة زيت و غطيها كويس لغاية ما يتضاعف حجمها بعد ساعة تقريبا فى مكان دافىء
ادهنى قالب توست كويس و كمان رشيه بالدقيق
و حطى العجينة فيه
و غطيها و سبيها ساعة و نصف فى مكان دافىء
سخنى الفرن 10 دقائق
رشى سطح الرغيف بالدقيق
حطى القالب فى الفرن على 200 مئوية
لمدة15 دقيقة و بعدين وطى النار لدرجة 160 مئوية و اخبزيه لمدة 30 دقيقة
او لغاية ما يأخذ شكل الرغيف
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق