السبت، 15 مايو 2010

توست الجبنة الريكوتا


المكونات




300 مللى ماء دافىء (اغليه و اتركيه 10 دقائق) 1 باكتة خميرة جافة 125 جرام جبنة ريكوتا 500 جرام دقيق او 4 كوب 1 1/2 معلقة صغيرة ملح




عودين شبت مفرومين ناعم جدا جدا

معلقة زيت نباتى

الطريقة

امزجى الماء و الخميرة فى بولة و لما تتفاعل امزجى معاهم الجبنة الريكوتا

امزجى الدقيق و الملح و الشبت و بعدين اضيفيهم على خليط الماء و الخميرة و الجبنة





ادهنى السطح اللى حاتشتغلى عليه بمعلقة الزيت

و اعجنى لمدة 10 دقائق

حطيها فى بولة مدهونة زيت و غطيها كويس لغاية ما يتضاعف حجمها بعد ساعة تقريبا فى مكان دافىء





ادهنى قالب توست كويس و كمان رشيه بالدقيق

و حطى العجينة فيه

و غطيها و سبيها ساعة و نصف فى مكان دافىء





سخنى الفرن 10 دقائق

رشى سطح الرغيف بالدقيق



حطى القالب فى الفرن على 200 مئوية



لمدة15 دقيقة و بعدين وطى النار لدرجة 160 مئوية و اخبزيه لمدة 30 دقيقة

او لغاية ما يأخذ شكل الرغيف

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق