السبت، 15 مايو 2010

خبز الزبيب و القرفة



بيضة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
للتزين

ربع كوب سكر


الطريقة


امزجى المكونات الجافة مع بعض

(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية

حطى العين جمل و الزبيب عليها

و اعجنيهم معاها


حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر


لمدة ساعة او ساعةو نصف



لما العجينة تخمر

رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه

اقسمى العجينة نصفين

و افرديهم بالنشابة (الشوبك)

قسمين متساوين

افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين

و سيبى معلقتين عشان الآخر



افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول



هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة

و غطيها بالسولفان كويس

سبيها تخمر تانى ساعة





سخنى الفرن 10 دقائق



حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق

حطى الرغيف عليها

و اخبزيها فى حرارة 180

لمدة 20 دقيقة

و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى

يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين



اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق