السبت، 15 مايو 2010

كويرات الكاستر


مقادير عجينة الكويرات




280 جرام دقيق

1/2 باكتة خميرة فورية

2 معلقة كبيرة سكر

1/2 معلقة صغيرة ملح

بيضة +صفار بيضة

1/4 كوب حليب

معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
مقاديرالكاستر او الكريم باتسير
فانيليا


طريقة عجينة الكويرات
اخلطى الدقيق مع الخميرة

اخلطى باقى المكونات

و اعجنيها جيدا

غطيها و اتركيها تخمر حتى تتضاعف فى الحجم بعد حوالى ساعة و نصف






قسمى العجينة بعد كده كور صغيرة فى حجم الخوخة الضغيرة

و غطيها واتركيها ترتاح 30 دقيقة









طريقة الكريم باتسير



امزجى الفانيليا مع الحليب و اغليهم و بعدين سبيهم على جنب



اخفقى السكر مع صفار البيض ثم اضيفى النشا

وقلبى جيدا



اضيفى 1/2كوب من الحليب الذى سبق غليه لخليط اللبن و قلبى جيدا



ثم اعيدى خليط البيض و السكر و النشا الى مقدار الحليب السابق غليه

و سخنيهم على نار هادئة مع التقليب بالمضرب البيض اليدوى

حتى يصبح قوامه غليظا و غطيه





*******

سخنى زيت نباتى فى مقلاة

واقلى الكويرات حتى يصبح لونها ذهبى



طلعيهم يصفوا من الزيت على ورق مطبخ

و بواسطة كيس الحلويات ضخى الكريم باتسير فى قلب الكور و هى سخنة





اختيارى



لو مش عايزة تحشيهم ممكن تدحرجيهم فى خليط سكر بودرة و قرفة و هى مازالت

ساخنة 2 كوب حليب 4 صفار بيض 1/3 كوب سكر 1/3 كوب نشا




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق