السبت، 15 مايو 2010




بيضة فى درجة حرارة الغرفة

من 6 ل 7 اكواب دقيق


الطريقة



امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة


اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى

اضيفى الملح و قلبى جيدا

و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا





رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق

و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما

و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت

مع دهان وجه العجينة

و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء





بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة





جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة





و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه





بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم

سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق





قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة

و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز

عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات





برديها بعد كده على رف سلك





و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر





لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس

و سخنيه 5 او 7 دقائق


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق