الثلاثاء، 4 مايو 2010
كيكة القهوة
احدى الوصفات الأسترالية الشهيرة
اذا لم تكونى من عشاق القهوة يمكن استبدال القهوة هنا بالشكولاتة المقطعة صغير او القرفة و عين الجمل المقطع
1 ¼ كوب دقيق
معلقة صغيرة مملوءة بيكينج باودر
¾ كوب سكر بنى
2 معلقة صغيرة نسكافيه
او 2 ملعقة صغيرة قهوة
3 معالق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
3 معالق مائدة كريمة لبانى
2 بيضة
100 جرام شكولاتة سايحة (فى بولة فوق حمام مائى ساخن وعليها معلقة صغيرة زبدة او معلقة كريمة صغيرة)
لوز شرائح للزينة و اذا لم يتوفر ممكن لوز انصاف
او مجروش خشن او اى مكسرات اخرى
الطريقة
اخلطى الدقيق و السكر و البيكينج باودر و القهوة مع بعض فى بولة
اضيفى البيض و الزبدة و الكريمة واضربيهم لغاية ماتبقى خليط متجانس
صبي الخايط فى قالب مدهون و مرشوش بالدقيق
لمدة 35-40 دقيقة
و صبى عليها الشكولاتة بعد لما تخرجيها من القالب
و زينيها باللوز و سبيها ترتاح و تبرد
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق