فا أخدت 3/4 كوب سودانى و حمصته
وضربته فى الكبة
لم بقى ناعم خالص اضفت ذرة ملح و 3 معالق زيت و ضربت على خفيف لغاية لم ا بدأ يجمع معايا
ممكن تحتاجى تزودى الزيت شوية عشان موتور الكبة مايلاقيش مقاومة من المزيج و يتحرق
النتيجة عجينة زبدة الفول السودانى
المكونات
1/2 كوب سكر
1/2 كوب سكر بنى
1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
1/2 كوب زبدة فول سودانى
1 بيضة
1 1/4كوب دقيق
3/4 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم (كربونة او بيكربوناتو)
1/2 ملعقة صغيرة بيكينج باودر
1/4 ملعقة صغيرة ملح
الطريقة
اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان
اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى
امزجى المكونات الجافة مع بعض
و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر
كورى العجينة و لفيها بالسوليفان كويس و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل
سخنى الفرن
كورى العجينة كور صغيرة
و افردى ورقة زبدة فى صينية
حطى الكور على مسافات
و شكليهم بالشوكة كما بالصور
اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة
لغاية مايسمروا بسيط
الكمية تكفى 24 قطعة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق