الاثنين، 24 مايو 2010

بسكوت زبدة الفول السودانى




مبدئيا انا ماعنديش زبدة فول سودانى


فا أخدت 3/4 كوب سودانى و حمصته

وضربته فى الكبة

لم بقى ناعم خالص اضفت ذرة ملح و 3 معالق زيت و ضربت على خفيف لغاية لم ا بدأ يجمع معايا

ممكن تحتاجى تزودى الزيت شوية عشان موتور الكبة مايلاقيش مقاومة من المزيج و يتحرق



النتيجة عجينة زبدة الفول السودانى
المكونات


1/2 كوب سكر

1/2 كوب سكر بنى

1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة

1/2 كوب زبدة فول سودانى

1 بيضة

1 1/4كوب دقيق

3/4 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم (كربونة او بيكربوناتو)

1/2 ملعقة صغيرة بيكينج باودر

1/4 ملعقة صغيرة ملح

الطريقة







اضربى الزبدة و لمدة 2 دقيقة و بعدين اضيفى السكر و اضربيهم دقيقتين كمان





اضيفى البيضة و زبدة الفول السودانى

امزجى المكونات الجافة مع بعض

و بعدين امزجيهم مع خليط الزبدة و السكر





كورى العجينة و لفيها بالسوليفان كويس و حطيها فى التلاجة 3 ساعات على الأقل



سخنى الفرن






كورى العجينة كور صغيرة

و افردى ورقة زبدة فى صينية





حطى الكور على مسافات

و شكليهم بالشوكة كما بالصور

اخبزيهم لمدة 10 - 15 دقيقة

لغاية مايسمروا بسيط





الكمية تكفى 24 قطعة








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق