الاثنين، 24 مايو 2010

الخبز البرتغالى الحلو


المكونات




القاعدة الإسفنج

½ كوب دقيق

1 ملعقة مائدة سكر

2 ¼ ملعقة صغيرة خميرة فورية

½ كوب ماء فى درجة حرارة الغرفة



العجينة

6 معالق مائدة سكر

1معلقة ملح

1/4 كوب لبن بودرة

4 ملعقة مائدة زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة

2 بيضة

بشر قشرة ليمونة



1 بشر قشرة برتقال

فانيليا

3 كوب دقيق

6 معالق ماء فى درجة حرارة الغرفة (استخدمت فقط 1 1/2 ملعقةانظرى بالأسفل)



لدهان الوجه بيضة مخفوقة مع ملعقة ماء



الطريقة





اخلطى مكونات القاعدة الإسفنجية فى بولة و غطيها و سبيها تخمر ساعة و نصف فى مكان دافىء



بعد ماتخمر القاعدة الإسفنجية ابدأى فى العجينة



اخلطى السكر و الملح و اللبن البودرةو الزبدة فى بولة كبيرة

بعد ما يختلطوا كويس ضيفى البيض و بشر البرتقال و الليمون



اضيفى الدقيق بعد ماتنخليه

و قلبى و اضيفى القاعدة الأسفنجية و اعجنى 15 دقيقة بايدك و 10 دقائق فقط بالعجانة (الكيتشن ايد)



وزودى الميه تدريجيا اذا احتاجت مياه

انا استخدمت معلقة و بعدين اخلط لغاية ما العجينة تجانست (الكلام للكاتبة الأصلية)

و انا عموما احتجت ملعقةو نصف ماء فقط و لكن ذلك يختلف من دقيق لآخر





حطى العجينة فى بولة مدهونة زيت و امسحى بايدك على وش العجينة بالزيت

غطيها و سبيها ساعتين تخمر



قسمى العجينة فى قالبين توست مدهونين و فيهم ورقة زبدة من تحت

سخنى الفرن 10 دقائق



لاحظى ان اثناء التسوية عليكى انك تلفى الصينية و تجيبى الناحة اللى بتواجه ظهر الفرن قدام



عشان السوى يكون واحد



كمان لاحظى ان الخبز ده فيه سكر و من بره ممكن يكون لونه احمر بسبب السكر فى حين انه لسه ماستواش كويس



سويه لمدة 45 - 50 دقيقة








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق