الثلاثاء، 4 مايو 2010

تارت الليمون




المكونات

الليمون المحفوظ المحلى
1 كوب بشر ليمون مقطع جوليان (شرائح طولية)
1 كوب سكر
الكرست او العجينة

1 1/2 كوب دقيق
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 كوب زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
بيضة كبيرة مخفوقة
1/2 كوب سكر
معلقة مائدة عصير ليمون

مهلبية الليمون

1/2 كوب زبدة طرية فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب كريمة لبانى (ممكن كريمة اللبن اللى نأخذها من وش اللبن)
2 بيضة كبيرة
3 صفارات بيض
3/4 كوب عصير ليمون طازج
1 1/2 معلقة بشر ليمون

الطريقة

الليمون المحفوظ المحلى

ضعى قشر الليمون المقطع جوليان
فى اناء ستانلس و غطيه بالماء بحيث يعلوه بالماء بمقدار 1سم
سخنيه لدرجة الغليان
ثم صفى منه الماء

ثم اضيفى ماء جديد و اعيدى تسخينه للغليان
ثم صفى الماء

اعيدى الكرة مرة تالتة ولكن هذه المرة اضيفى السكرو سبيه يغلى على نار هادئة 30 دقيق
طلعى القشر على ورق مطبخ عشان ينشف و سبيه ينشف و هو مفرود على الورق فى درجة حرارة الغرفة طول الليل و تانى يوم اخلطيه مع السكر الخشن عشان يغلفه
ملاحظة:
لا تضعيه فى التلاجة
الكرست او العجينةاخلطى الدقيق و الملح و الزبدة و اسكر فى بولة
اخلطى الخليط لغاية ما الزبدة تختلط بالمزيج كله و يكون مثل الكتل
اضيفى البيضة و عصير الليمون و اعجنى لغاية ماتتجانس العجينة
قد تبدو جافة جدا فى البداية شكليها على شكل كورة
ثم بططيها
و لفيها بالسوليفان و دخليها على الأقل ساعة فى التلاجة
سخنى الفرن
طلعى العجينة من التلاجة و خليها تهدأ 15 دقيقة و بعدين افرديهها بين ورقتين زبدة
و خليها اكير قليلا من قالب التارت بتاعك عشان يغطى الجوانب
قالب التارت يكون حوالى 30 سم

6 اضغطى العجينة فى قالب التارت و استخدمى النشابة (الشوبك) عشان تضبطى الأطراف و ضعى عليها الومنيوم فويل و عليهم اى بقول مجففة (الهدف منها ان لا ترتفع العجينة اثناء الخبز و يعاد استخدامها كثقل فوق العجائن ولا يمكن اكلها ابدا)
تسمى هذه العملية بلايند بيكينج
اخبزيها 20 دقيقة و اعطيها فترة تبرد بعد ذلك
مهلبية الليمون
سيحى الزبدة و الكريمة اللبانى فوق حمام مائى ساخن
وقلبيهم باستمرار
فى حمام مائى آخر ضعى
صفار البيض و قلبى بمضرب سلك حتى يصبح دافىء و احترسى ان لا يصبح بيض ناضج
اضيفى البيض الى خليط الزبدة و الكريمة اللبانى و اضيفى عصير الليمون
و صفى الخليط بمصفاة سلك ضيقة
رجعى الخليط للحمام المائى و حطى السكر و بشر الليمون و قلبى
لغاية ماتلمسيه و يكون دافىءبعد حوالى 6 دقائق
التنفيذ
صبى مهلبية الليمون بقالب العجين (الكرست) و اخبزيها لمده 25 دقيقة
خليها تبرد على رف سلك
و برديها بالتلاجة قبل التقديم و زينيها بالليمون المحفوظ المحلى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق