الاثنين، 24 مايو 2010



المكونات


1 كوب دقيق

1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

2 ملعقة بيكينج باودر

¼ كوب سكر

ملعقتين زبدة

350 جرام تمر منزوع النوى و مقطع

140 مللى ماء مغلى

بيضة

100 جرام او ½ كوب عين جمل مقطع

سمسم للتزين على الوجه



الطريقة

سخنى الفرن و ادهنى قالب توست و رشيه بالدقيق (ممكن استخدام صينية مدورة ولكن صغيرة)

انخلى المكونات الجافة مع بعض

حطى الزبدة و التمر مع بعض فى بولة و حطى عليهم الماء المغلى و سبيهم يبردوا

لما يبردوا اضيفى خليط المكونات الجافةو البيضة و عين الجمل

حطيهم فى القالب و رشى سمسم على الوجه للزينة و اخبزيهم لمدة 50 دقيقة

يراعى ان تختبريها عند 40 دقيقة باختبار السكينة نظرا لإحتمال ان يكون فرنك حامى

بعد كده طلعيها من القالب و سبيها تبرد على رف سلك

و لما تبرد خالص قطعيها شرائح زى التوست






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق