السبت، 15 مايو 2010

الخبز الحلو




معلقة لبن بودرة

بيضة

رشة ملح
معلقة كبرية زبدة طرية
التزين (اختيارى)

حبة البركة

سمسم

لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)


الطريقة


اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا
ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح

و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية

و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة



بعد لما تخمر قسميها كور متساوية


و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس

رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض



اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية

و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة





اخبزيها فى فرن سابق التسخين



لمدة 15 دقيقة



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق