الاثنين، 24 مايو 2010

ستيكى بانز



المكونات
العجينة
1/4 كوب ماء دافىء

1 بكتة خميرة فورية

1/3 كوب سكر

3/4 كوب حليب

4 معالق زبدة غير مملحة بالإضافة للمزيد لدهان القالب

3 صفار بيض كبير او 4 صغيرين

1 بشر برتقالة

1 1/4 ملعقة صغيرة ملح

4 1/4 دقيق بالإضافة للمزيد عشان رش سطح العمل











الحشوة

1/2 كوب سكر بنى

1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة

معالق صغيرة4 زبدة غير مملحة







التزين

4 معالق صغيرة عسل

3/4 كوب سكر بنى 4 معالق زبدة غير مملحة

1 1/2 كوب عين جمل مقطع خشن





الطريقة





العجينة

اخلطى الماء و الخميرة و معلقة سكر و قلبى و سبيها تتتفاعل 5 دقائق



اضيفى الحليب و الزبدة و باقى السكر و صفار البيض و بشر البرتقالة و الملح و 3 اكواب دقيق و قلبى

لما يختلطوا كويس



اضيفى قليلا قليلا كوب الدقيق المتبقى





العجينة حاتكون ملزقة شوية

خديها و حطيها فى بولة مدهونة زبدة و ادهنيها قليلا جدا بالزبدة و غطيها و يبسها تخمر ساعة او ساعتين حسب دفىء المكان





لما يتضاعف حجم العجينة افرديها على سطح مرشوش بالدقيق و سبيحا تستريح 20 دقيقة

الحشوة




اخلطى الزبدة السايحو مع القرفة مع السكر البنى.



افرديها على العجينة و لفيها كأنها سويسرول

و قطعيها ترنشات كما بالصورة
اعملى مقدار التزين








سيحى الزبدة و السكر البنى والعسل على النار

صبى المزيج ده فى الصينية اللى حاتخبزى فيها السينابون و اللى مدهونة كويس بالزبدة

وزعيه على الصينية كويس

و رشى عليه العين جمل المقطع


كما بالصور رصى الترنشات بتاعة العجينة فى الصينية بوخليهم متلاصقين ببعض


غطيهم بالسوليفان كويس اوى و سيبيهم طول الليل فى التلاجة





تانى يوم طلعيها و خليها توصل لدرجة حرارة الغرفة

سخنى الفرن

و اخبزيها 35 دقيقة لغاية ماتحمر

و اقلبى الصينية فورا على قالب تقديم و خلىبالك من السائل السخن اللى فى القاع عشان ماينزلش على رجلك و يحرقك

خليها تهدأ شوية و تقدم دافئة






ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق