السبت، 24 أبريل 2010
تورتة الأيس كريم بالفراولة
كيكة اسفنجية
ايس كريم فانيليا
ايس كريم فراولة
فواكه مسكرة (كريز أو فراولة ( الطريقة)نحضر طبق غويط مقعر (على هيئة نص دائرة )
افرش الطبق بورقة كبيرة فويل (يعنى ابطن الطبق بالفويل كويس قوى)
اقسم الكيكة الاسفنجية من النص بالسكينة
اجيب النص الاول واضعة على الفويل فى الطبق بحيث ياخد شكل الطبق و يكسية تماما
وممكن طريقة تانية للتقطيع بأنك تضعى امامك النص الاول بتاع الكيكة و بعدين تقطعية
شرائح عريضة و تبتدى تاخدى كل شريحة و تحطيها فى الطبق فوق اللى قبلها وهكزا لحد ما تكسى الطبق بدون فراغات بقدر الامكان
بالمعلقة ننزل اول طبقة ايس كريم ونفردها كويس ثم نضع بعض حبات من الفواكة المسكرة
ثم نضع طبقة من نوع تانى من الايس كريم و نفردها كويس و برضة بعض حبات من الفواكة المسكرة ثم نضع الطبقة الاخيرة من الايس كريم وتكون من النوع الثالث ونفرد كويس بظهر المعلقة
نجيب النص التانى بتاع الكيكة الاسفنجية و نقطعة بالسكينة على هيئة دائرة نغطى بيها الطبق كويس و نضغط عليها علشان تثبت كويس فى الايس كريم
ندخلها الفريزر لمدة 3 ساعات وعند التقديم نطلعها
ونقلبها على طبق او سرفيس وهى حتتقلب معاكى على طول ما تخافيش
نشيل من عليها الورق الفويل و يا اما تزوقيها بالكريم شانتية
او ممكن تجيبى صوص الفراولة و تنزليهم على هيئة خطوط رفيعة
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق