السبت، 15 مايو 2010

الكريسينى الباتونساليه الإيطالى




اصل نشأته فى مدينة تورين بايطاليا بالقرن ال 17

المكونات
رشة فلفل اسود
اختيارى

سمسم للزينة

كمون حب للزينة

حبة البركة للزينة

الطريقة
اضيفى السكر و الخميرة للحليب

لما تعمل فقاقيع

اضيفى الدقيق و الزيت

و الملح و التوابل و اعجنى جيدا

حطيها فى بولة مدهونة

وغطيها عشان تخمر وتتضاعف فى الحجم



بعد كده قسمى العجينة قطع صغيرة و ابرميها على شكل عصيان رفيعة جدا جدا



او افردى العجينة بالنشابة و بقطاعة البيتزا او سكينة قطعى العجينة عصيان رفيعة



ادهنى العجينة ببيضة مخفوقة

وزينيها بالكمون او حبة البركة او السمسم





سخنى الفرن

حطى ورق زبدة فى الصينية

اخبزيها 15 دقيقة

و برديها خالص بعدين احفظيها فى علبة مفرغة من الهواء عشان تفضل طازة



3/4 كوب حليب دافىء 1 معلقة كبيرة سكر 1 و 3/4 معلقة صغيرة خميرة فورية 1 1/2 كوب دقيق 2 ملعقة زيت 1 و ربع معلقة صغيرة ملح 1 معلقة( زعتر مطحون +بردقوش+روزمارى)









ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق