اصل نشأته فى مدينة تورين بايطاليا بالقرن ال 17
المكونات
رشة فلفل اسود
اختيارىسمسم للزينة
كمون حب للزينة
حبة البركة للزينة
الطريقة
اضيفى السكر و الخميرة للحليب
لما تعمل فقاقيع
اضيفى الدقيق و الزيت
و الملح و التوابل و اعجنى جيدا
حطيها فى بولة مدهونة
وغطيها عشان تخمر وتتضاعف فى الحجم
بعد كده قسمى العجينة قطع صغيرة و ابرميها على شكل عصيان رفيعة جدا جدا
او افردى العجينة بالنشابة و بقطاعة البيتزا او سكينة قطعى العجينة عصيان رفيعة
ادهنى العجينة ببيضة مخفوقة
وزينيها بالكمون او حبة البركة او السمسم
سخنى الفرن
حطى ورق زبدة فى الصينية
اخبزيها 15 دقيقة
و برديها خالص بعدين احفظيها فى علبة مفرغة من الهواء عشان تفضل طازة
3/4 كوب حليب دافىء 1 معلقة كبيرة سكر 1 و 3/4 معلقة صغيرة خميرة فورية 1 1/2 كوب دقيق 2 ملعقة زيت 1 و ربع معلقة صغيرة ملح 1 معلقة( زعتر مطحون +بردقوش+روزمارى)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق